2012. március 31., szombat

Csillogós körmök

Ez a manikűr nem ennek készült, ami végül lett belőle. Amolyan galaktikus mintának terveztem, de csak sima  csillogós köröm lett belőle. Azt nem mondom, hogy így nem szép, de eléggé elcsesztem, tökre nem úgy sikerült a dolog, ahogy akartam.
Az előző posztban említett szivaccsal készítettem, ami mellékesen mondva, nem túl jó! Elég kicsike, nem lehet normálisan megfogni, ezért a kezem az alkotás után iszonyúan nézett ki.

Hozzávalók
mosogatószivacs darabokra vágva
csillogós lakkok: kék, lila, rózsaszín
aranyló csillámos fedőlakk


(Nekem nem volt rózsaszín csillámos lakkom, ezért az essence fedőlakkjával, és a lovely lakkommal kevertem.)

Lépésről lépésre leírom, hogyan is készült:

1. Fekete alaplakkal festettem be a körmöm, és vártam, amíg teljesen megszárad.
2. Csillámos fedőlakkal kentem be a körmöket, azért, hogy legyen egy alap csillogása.
3. Kis papírdarabra csepegtettem a kívánt lakkokból, és fogtam az essence szivacsot (mosogatószivacs teljesen jó erre a célra).
4. A szivacsra felvettem először a kék lakkot, és középre egy kicsit vastagabb csíkot húztam.
5. Ezután a pink lakkal a köröm bal alsó sarkába pöttyöt tettem. Ügyeltem arra, hogy ne legyen túl kicsi a pötty, olyan épphogy! :D
6. A lila körömlakkal a középre vonalat húztam, és kicsit elsatíroztam, egymásba dolgoztam a színeket. (Nem kell megvárni míg megszárad, mert akkor így lehet kicsit "játszadozni" a színekkel.
7. Fedőlakkal vontam be, hogy tartósabb, és fényesebb legyen.




Utóirat: Az tény, hogy nem minden szín vehető ki normálisan, és alig látszik, viszont szép csillámos, amiért néhányan odaveszünk. :) 

Vélemény? :)

2012. március 30., péntek

Essence - nail art designer set

Az előző posztban, és a facebook oldalamon is megemlítettem, hogy be szeretnék szerezni egy essence körömdíszítő szettet. Csak bízni tudtam benne, hogy kapható legyen, mert általában nálunk olyanok nem elérhetőek, amik máshol igen, vagy csak sokkal kisebb a választék. Úgy örültem, amikor megláttam, bár kicsit gondolkodtam rajta, hogy megvegyem-e. Csak azért is, mert máshol lehet, hogy olcsóbban találtam volna ilyen ecsetet.

Két fajtája van ennek a készletnek, egyik az, amit én is vettem, a másik pluszba tartalmaz rózsapálcákat is. Nekem arra nem is lett volna szükségem, na nem mintha a szivacsokra igen. Az a készlet, amelyik több mindent is tartalmaz lehet, hogy drágább is, nem tudom. Ez a csomag volt csak kapható, és ebből is utolsó darab volt, amit elhoztam. "Csak" az ecset volt lényeges, arra hajtottam leginkább. :)


A csomagban lévő szivacsok a 'szivacsos' technikához valóak, bár szerintem sima mosogatószivacs is jó lenne ilyenhez. A szett 599 Ft volt, szerintem megérte. Próbáltam én már fogpiszkálóval mintát festeni, de számomra nem túl megfelelő, ezért gondoltam, hogy ennyiért megéri. A másik meg az, hogy sehol nem láttam még ilyen vékony ecsetet, és régóta szerettem volna már, úgyhogy tényleg jól jött! Van kicsit vastagabb ecsetem, de azzal nem lehet olyan vékony vonalat húzni, mint ezzel (bár még nem próbáltam :D).




Nektek megvan már, vagy még tervezitek? Milyen vékony ecsetet használtok? 

2012. március 23., péntek

Nyuszis köröm

Végre valahára sikerült megcsinálnom ezt a körömmintát. Adrienne kérte, hogy ha van kedvem, akkor készítsem el. (Meg amúgy is, nemsokára itt a húsvét.) Feladta a leckét mit ne mondjak. :D Interneten inspirálódtam, és végül ezt álmodtam meg. Nem lett tökéletes, a bajusz kissé vastagra sikeredett. Vagy 600x próbálkoztam, most végre elfogadható lett. :) Mindig belenyúltam, és még a nyuszi alapját is két rétegben kellett megfestenem. Ezt vékony ecsettel készítettem (ilyen mintákra ideje lenne beszerezni egy vékonyabbat, persze ha létezik :D), a többit a pontozóval. A világos rózsaszínt úgy kevertem ki a lovely pink, és a catrice fehér lakkból. Az egész alap szintén egy catrice, amit már teszteltem egyszer, annyira szép színe van, hogy megint ezt választottam. :)



Hozzávalók:


Bemutatom a színkeverést is, hátha valaki nem tudja, hogy miről is van szó.  - bár nagyon egyszerű, úgyhogy kétlem :D 

1. Egy lapra csöpögtetünk egy kis lakkot. Mindegy milyen színű, attól függ, hogy milyen színt akarunk. Én világosabbat szerettem volna a pinkből, ezért fehéret csöpögtettem. 
2. Közvetlen mellé, vagy akár bele csöpögtethetünk egy második színt (nekem rózsaszín).
3. Fogpiszkálóval, ecsettel, pontozóval, bármivel összekeverjük a két színt. 

2012. március 21., szerda

Blog sale a facebookon

Az oldalsávban lévő közvélemény-kutatáson megszavaztátok, hogy legyen blog sale. Magyarán lesznek dolgok (körömlakkok, ékszerek), amiket a facebookon árulok, és megvásárolhatóak lesznek. Annyit kell tenned, hogy lájkolod az oldalt, és ha szeretnél megvenni egy terméket, vagy bármi más kérdésed lenne a termékkel kapcsolatban, akkor a fénykép alá megírod. Amit éppen tudnotok kell majd róla, azt mindenképpen jelzem, mennyi ideje van meg a körömlakk, volt-e róla teszt, mennyibe került, mennyit használtam stb... Holnap fog kezdődni a dolog, miután páran lájkoltátok az oldalt. :) Ha hirtelen bármi kérdésed van ezzel kapcsolatban, nyugodtan kérdezz!

Itt pedig kedvelheted a facebookos oldalt, ahol az egész zajlani fog: http://www.facebook.com/pages/Pat-k%C3%B6r%C3%B6mtippek/233669853388645

2012. március 20., kedd

Csillogó lakk

Egyszerűbb körmöket csináltam mára, de azért a mintás körmöket sem fogom hanyagolni! Nem bántam meg, hogy megvettem, mert nagyon gyönyörű színe van. Az arany csillámok között van néhány nagyobb piros csillám, ez még jobban feldobja, és így már nem is lesz olyan hétköznapi.
Alapnak catrice-t használtam, amit nemrég vásároltam. Imádom ezt a lakkot, főleg így együtt. Először mutatok egy képet, hogy lássátok, milyen színe is van valójában a sárgának, csillámok nélkül (vagy aki szeretné kicsit szolidabbá tenni a körmeit, az egyet is befesthet, ahogyan az első képen).






2012. március 19., hétfő

Cicás köröm

Mivel jeleztétek nekem, hogy szeretnétek még ilyen kis egyszerűbb mintás körmöket látni, ezért készítettem egyet. Szeretem az állatokat, és most hirtelen nem jutott eszembe más, cicát festettem rá. Nehezebb volt mint a bocis köröm, de második próbálkozásra nagyjából sikerült megcsinálni. Nem lett a legjobb, de elviselhető. :) Az egész mintát az essence körömpöttyözővel csináltam.




Hogy tetszik?

2012. március 18., vasárnap

Boci boci tarka

Ma egy bocis körmöt készítettem, mostanában rákaptam az ilyen egyszerűbb mintákra. Olyan kis aranyos, és egyszerűbb volt mint gondoltam. Először a gyűrűs ujjam kihagyásával az összes körmömet kifestettem a rimmel 053 (apricot punch)-as lakkal. A kimaradt körömre került egy fehér catrice lakk. (Végre találtam egy normális fehér lakkot!) Ez után szintén a rimmelel egy félkört festettem a köröm aljára. A füleket két oldalt a körömdíszítővel csináltam, majd szemnek és orrnak két-két pöttyöt festettem.  Mehet rá a fedőlakk, és kész is! Tényleg nem volt nehéz, és ha nekem sikerült, akkor nektek is menni fog! :)




Készítsek többször ilyen mintás körmöket? :)

2012. március 16., péntek

Lime up!

Már nagyon rég kinéztem ezt az essence lakkot, szerintem nagyon szép színe van. És amint már írtam, eszméletlenül ZÖLD mániás vagyok. Szeretem minden árnyalatát. :D Hogy ne legyen túl uncsi, festettem rá egy küklopsz mintát. Vagyis az akart lenni. :D A szája elég viccesre sikeredett, és direkt nem került középre, a  szemet viszont oda akartam. :$ Tőlem ez is "szép" munkának mondható. :D




Hát nem aranyos?:D


2012. március 14., szerda

Hogy lehetek ilyen szerencsétlen?:D

Nem tudom el hinni. Tegnap nézegettem lakkokat, és találtam egy gyönyörű pink lakkot a rimmeltől. Le volt árazva 499 Ft-ra, és nagyon megörültem. Adrienne szintén ugyan ilyen balesetben szenvedett valamelyik nap. De, hogy pont az után, miután kitette a bejegyzést, ezután velem is megtörtént a dolog, majdnem ugyan úgy. :D Annyi volt, hogy kijöttem a boltból, és a lakk leesett a földre. Teljesen megrepedt, a földre is kifolyt, de megpróbáltam megmenteni, és hazacipeltem a kezembe. Teljesen összekentem magam vele, meg kb mindent. :D

Nem szeretném megmutatni, hogy milyen felkenve, mert tegnap lakkoztam ki, és azóta kissé lekopott. Megpróbáltam úgy elrakni, hogy ne száradjon be, de aztán mégis sikerült "benyálkásodnia". Nagyon sajnálom, tényleg nagyon tetszett. Nem tudom megvegyem-e még egyszer. Mutatom, hogy mennyire csodás lakkról is beszélünk:




Volt már hasonló bénázásotok?:)

2012. március 12., hétfő

Deluxe chocolate

Nemrég volt egy rendelésem az avontól, de csak 2 körömlakkot vettem. A másik az egy elég világos szín, majd lesz róla is poszt. Ez egy barna csillámos lakk (amit a fényképen egyáltalán nem látni, nem tudom miért). Élőben csodaszép, képen nemtúlságosan észrevehető. Nézegettem már barna lakkokat, de ez eléggé megtetszett a katalógusból. Miss sporty-t lesegettem, lehetséges hogy egyszer ráesik a választásom (hogyha majd nagyon nem látok olyat, ami megtetszik :D). Az avonban akció volt, 1 áráért kapunk kettőt. Így azt hiszem 1090 Ft 2 darab lakk. Szerintem így teljesen megérte. Volt még pár ami tetszett, de az volt az, amelyik nagyon. :D




Egyre jobban gyarapodunk, annyira jóó. 

2012. március 11., vasárnap

Astor megrepedezve

tegnapi posztban lévő astor lakkot repedeztettem meg. Nem is tudom, hogy honnan jött az ötlet, egyszerűen csak régen használtam. Teljesen ki is ment a fejemből, az volt bennem, hogy mennyire nem csipem. :D Amikor legelőször használtam, akkor nem pontosan így repedt meg. Ez valahogy jobban sikeredett.



2012. március 10., szombat

Astor illatosított lakk...

... akar lenni. Nem túlságosan jött össze. :D Egyáltalán nem gyümölcs illatú a lakk, számomra ugyan olyan büdös, mint a többi. Attól függetlenül baromi jó a színe, és ennyiért nem is volt drága. A rossmannban 449 Ft volt, leárazva.

Ez, meg egy másik szín volt akciós (nem akarom előre lelőni a poént, majd lesz róla is bejegyzés). Egy ugyan ilyen pasztell sárga lakkot néztem ki rimmelbe, de az már elfogyott. Nem is tudtam, hogy astorba is van ilyen szín, de amint megláttam, máris levettem a polcról, és beletettem a kosaramba. A többi "illatosított" astor körömlakk is le volt árazva, de azokat már drágábbnak (649 Ft körül) láttam. Volt valami kékes szín, az is nagyon tetszett, de egyenlőre ennyi elég volt. :)


A lakk elég híg, lehetne kicsit sűrűbb. Nem gondoltam volna, hogy ennyire rosszul fed, kellett belőle 3 réteg. Az eredeti ára azt hiszem 990.- annyiért tuti nem vettem volna meg. Már régóta kerestem pasztell színeket, de eddig nem találtam, úgyhogy nagyon örülök, hogy ezt megvettem. Nincs pasztell színű ruhám, de egyet mindenképp szeretnék, hogy passzoljon is valamihez a körmöm. :)

Utálom, amikor ráragasztják az árát, alig lehet lekaparni. 


Van pasztell színű lakkotok?

2012. március 9., péntek

S-he lakk

Ez az első s-he lakkom, és azt hiszem, hogy az utolsó is. A fedése katasztrófális, a színe még gázabb. Az új csomagolásról meg ne is beszéljünk, és az ára sem túl olcsó. Lehetne ennél rosszabb?:D A színe eléggé körömgomba benyomást kelt, főleg akkor, amikor lemostam. 3 réteg kellett belőle, és elég sokáig tartott, mert nem szárad valami gyorsan. Ennyi a kritikákból, inkább mutatom a képeket. :)



Szeretitek a S-he lakkokat?

Gép nélküli hetek?

Valami hatalmas nagy baj van a gépemmel, egyáltalán nem tudok semmit rajt csinálni. Nem bírom ki! Már csak azért sem, mert nem tudok minden nap írni, ahogyan ígértem. Most is mamámtól írok, remélhetőleg minél előbb kiderül mi a gond, és meg tudják javítani a gépet. Rendesen tombolok, főképp azért, mert nem láthatjátok minden nap a bejegyzéseimet, pedig nagyon jó új lakkokat vettem, és jó kis körmöket is csináltam mostanság. Nem tudom, de remélem ez nektek sem tetszik, hogy nem jelentkezhetek minden nap. Még ma este tervezek egy bejegyzést, de azt majd akkor, hogyha "megnyugodtam". :) Outfit poszttal pontosan nem tudom mikor, de nagyon igyekszem! Hétvégén több bejegyzés is lesz! Remélem megbocsátotok! :)

Szép estét, és jó hétvégét! :)

2012. március 4., vasárnap

Essence zöld lakk

Ez a lakk nagyon hasonló, a szintén essence nail art twistjéhez. A hasonmását itt láthatod. Nem az én lakkom, bár kinézném magamból (amennyire zöld őrült vagyok), hogy megveszem ezt a fajtát is. :D Unokatesómé a körömlakk, de enyhe csábítást éreztem, ezért ki kellett próbálnom. A Müllerben lett vásárolva akciósan (most kezdődtek a leárazások), és volt választék is.


2012. március 3., szombat

Claire's lakk feldobva

Nagyon elnézést kérek a kimaradásért, de nemrég voltam felvételizni, és sok dolgozatot is írtunk egyszerre. Mostantól igyekszem minden nap egy bejegyzést írni, és teljesíteni azokat, amiket megszavaztatok.

Most egyáltalán nem tavaszias körmöt festettem, ebből is látszik, hogy nem érdekel, milyen idő van, olyanra festem a körmöm, amilyen kedvem van. Ez nem azt jelenti, hogy rossz volt a napom, hanem csak épp ilyet találtam ki. Vagyis nem is én, hanem a drágalátos barátosnőm, adta az ötletet, mert nem nagyon használtam még ezt a speciális hatású fedőlakkot.


Régen volt olyan a körmöm, hogy egész nap csak azt lesegettem. Na ez most ilyen, épp ideje volt. :D